Wanneer zien we elkaar?

  • Boek ophalen bij The Lighthouse voor eerste 10 studenten: vanaf 20 november 2023, OV 0.01
  • Startbijeenkomst en kennismaking op 30 november 2023 van 12.15 - 13.00 uur (online via Teams)
  • Boekbespreking van het boek op 16 januari 2024 van 16.00 - 17.30 uur (Innovation Playground)
  • Eindbijeenkomst op 13 februari 2024 van 16.00 - 17.30 uur (Speakers‘ Corner met Hanna Bervoets)
Foto van Hanna Bervoets

Over Hanna Bervoets

Hanna Bervoets (1984, Amsterdam) is schrijver, essayist en scenarist. Na een bachelor Media & Cultuur en een master Journalistiek & Research publiceerde zij zeven romans, verschillende scenario's, toneelstukken, korte verhalen en essays.
In 2009 debuteerde Bervoets met Of hoe waarom, twee jaar daarop verscheen Lieve Céline, dat werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs. Een jaar later verscheen de bestseller Alles wat er was, gevolgd door Efter (2014), Ivanov (2016) en Fuzzie (2017).
In 2021 was Hanna Bervoets auteur van het Boekenweekgeschenk, Wat wij zagen. De vertaalrechten werden verkocht aan veertien landen. Dit jaar verscheen ook haar eerste verhalenbundel, Een modern verlangen, een jaar later bekroond met de J.M.A. Biesheuvelprijs. 

Naast romans schrijft Bervoets essays en recensies over media en populaire (internet)cultuur.

Kaft van boek Alles wat er was van Hanna Bervoets

Over het boek Alles wat er was

Acht mensen komen op een zondag in een schoolgebouw samen voor de opnamen van een wetenschapsprogramma. Maar die worden nooit gemaakt. Want plotseling klinkt er een knal. Op bevel van de autoriteiten gaan ramen, deuren en gordijnen dicht. En ze blijven dicht. Eerst dagen, dan weken. Door de ogen van tv-redactrice Merel zien we hoe de groep zich probeert staande te houden in een nieuwe wereld. Een wereld van duisternis en isolatie. Van slapen op een gymmat en tien korrels rijst per dag. Naarmate de voedselvoorraden verder slinken, lopen de spanningen tussen de schoolbewoners steeds hoger op. Als alles wat er was er niet meer is, wat is dan nog de waarde van liefde, loyaliteit en vriendschap?