Heb je een vraag?

We helpen je graag!

Iets voor jou?

Ben je werkzaam in het sociale domein en zoek je een nieuwe uitdaging om hogerop te komen, je kennis toe te passen, je vaardigheden uit te breiden en bij te dragen aan verbeteringen? Bij de opleiding Social Work duaal leer je kwetsbare mensen zichzelf te helpen en zet je jouw talenten in om collega's en vrijwilligers te inspireren en motiveren.

De praktijkgerichte opleiding behandelt thema's als participatie, cliëntregie en de veranderende samenleving, en richt zich op samenwerking en jouw ontwikkeling als professional. 

De opleiding is afgestemd op de praktijk en de vraagstukken die jij als professional daarin tegenkomt. Uitdagingen als: participatie, regie bij cliënt, een veranderende samenleving en medialisering worden als uitgangspunt genomen voor je ontwikkeling. De professional die theorie en onderzoek gebruikt om de kwaliteit van het werk in het sociale domein te verbeteren.  

Het veranderende sociale domein vraagt om samenwerking met andere disciplines, stellingname, waarbij er een beroep wordt gedaan op jouw identiteit als professional. Voor het uitwisselen van kennis en ervaring is jouw actieve bijdrage belangrijk en leren doe je samen met experts uit de praktijk, docenten en medestudenten, waarbij de praktijk leidend is. 

Toelatingseisen

 • Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een havo-, vwo- of mbo 4-diploma. Daarnaast beschik je over een relevante werkplek en een leer-en arbeidsovereenkomst met je werkgever.

Studiekosten

 • Kosten in één keer € 2.530
  Instellingscollegegeld € 9.889
   Kosten boeken €400

Tijdsinvestering

 • 16 uur aan het werk

  8 uur zelfstudie

  4 uur les per week

Inhoud van de studie

Wat ga je doen?

Jaar 1

In de oriënterende modules van de propedeuse ontdek je wat de opleiding Social Work Duaal inhoudt. De praktijk vormt het startpunt voor het leren.

Jaar 2

Beroepsperspectief

Wat zijn de mogelijkheden?

Sociaal werker

Je speelt een cruciale rol in het ondersteunen van individuen om hun welzijn en kwaliteit van leven te verbeteren.

 • Ondersteunen en begeleiden

GGZ-agoog

Je bent een professional in de GGZ die zich richt op het begeleiden en ondersteunen van mensen met psychische problemen.

 • Rehabilitatie en herstel

Jeugdzorg werker

Je richt je op het ondersteunen, begeleiden en beschermen van kinderen en jongeren die te maken hebben met problemen.

 • Ondersteuning en begeleiding

Naast deze beroepen zijn er een tal van andere mogelijkheden zoals: medewerker van een sociaal wijkteam, ambulant begeleider, persoonlijk begeleider, case manager, preventiemedewerker en zelfs sociaal of cultureel ondernemer. Deze beroepen houden zich bezig met het ondersteunen, begeleiden, adviseren of interveniëren ten behoeve van individuen, gezinnen, groepen, of gemeenschappen om hun welzijn te verbeteren, sociale inclusie te bevorderen, problemen aan te pakken of voorkomen en een maatschappelijke impact te maken.

Praktische info

Belangrijk om te weten

Toelatingseisen

Welk profiel of niveau heb je nodig?

Vooropleiding Vereiste profiel
Havo C&M, E&M, N&G of N&T
Vwo C&M, E&M, N&G of N&T
Mbo Niveau 4, middenkader- of specialistenopleiding

Naast je vooropleiding is het een vereiste dat je, bij aanvang van de studie, een leerwerkplek hebt in het domein Welzijn en Zorg voor minimaal 16 uur per week (on)betaald. Ook is het een vereiste dat je minimaal 5 maanden werkervaring hebt in het domein Zorg en Welzijn. Stages bij een werkgever zijn niet mogelijk. 

Niet rechtstreeks toelaatbaar?

Heb je geen diploma dat toelating biedt en ben je met ingang van het nieuwe schooljaar 21 jaar of ouder, dan kun je alsnog worden toegelaten als je slaagt voor het Toelatingsonderzoek 21+. Het Toelatingsonderzoek 21+ vindt in de periode januari t/m juli/augustus op verschillende momenten plaats op De Haagse Hogeschool. Het onderzoek bestaat uit het afleggen van een digitale capaciteitentoets.

Studiekosten

Wat kost de opleiding per jaar?

Kosten in één keer* € 2.530
Instellingscollegegeld** € 9.889
Kosten boeken  € 400

* Over deze opleiding hoef je geen btw te betalen. Jouw organisatie kan de kosten van deze opleiding integraal als zakelijke onkosten opvoeren.  

**Je betaalt instellingscollegegeld als je bijvoorbeeld al een opleiding hebt afgerond aan een bekostigde instelling en start aan een tweede opleiding. Bekijk meer informatie over welk tarief voor jou geldt.  

Bekijk de pagina over opleidingskosten en -financiering voor meer informatie over studiekosten en financieringsmogelijkheden.

Tijdsinvestering

Hoeveel tijd ben je per week kwijt aan de opleiding?

Hoeveelheid Besteding
16 uur aan het werk
8 uur les op locatie
4 uur zelfstudie